Äntligen börjar VM

Hela VM-laget snyggt uppklädda inför hästbesiktningen.
Hela VM-laget snyggt uppklädda inför hästbesiktningen.

I dag börjar VM för de svenska hoppryttarna. Sylve har fortsatt att dokumentera uppladdningen inför VM med sin mobilkamera. Här hittar du lite annorlunda bilder på det svenska VM-lagets uppladdning.

Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch på veterinärbesiktningen.
Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch på veterinärbesiktningen.

Dagarna på VM-arenan har gått till att installera oss ordentligt, vänja hästarna vid miljön och för min del att vänta – vilket inte är min favoritsysselsättning…

I lördags satt jag, Annika Ersgård, Irlands lagledare Robert Splaine och irländarnas veterinär på Paris flygplats Charles de Gaulle och väntade. Vi landade 8:50 och kom till tävlingsplatsen 16:30. Normalt ska resan ta cirka tre timmar, för oss tog det 7,5! Vi hade bråttom till tävlingsplatsen för det skulle vara ett lagledarmöte 17:00, och när vi kom fram fick vi reda på att mötet var inställt. Det mötet har blivit uppskjutet ett par gånger efter det också. Typiskt franskt?

Man får trots allt stå ut med en del hyss från teamet som förbundskapten ...
Man får trots allt stå ut med en del hyss från teamet som förbundskapten …

I söndags visades hästarna upp för veterinärerna. Alla ryttare snyggt uppklädda och visst är det en aning nervöst för att något ska hända, även om man egentligen vet att alla hästar är i ordning. Och det gick ju bra – alla hästar såg kanonfina ut passerade besiktningen utan problem.

I går fick vi sedan komma in på banan och hästarna reds runt och hoppade några små språng. Även det såg bra ut, så nu är vi ordentlig laddade. Gårdagenskvällen avslutades sedan med en trevlig middag där hela teamet var samlat inför VM-starten. Äntligen börjar det – så håll tummarna för oss!

Sylve Söderstrand

I det svenska teamet hjälps alla åt. Här putsar Alexanders hästskötare Cynthia "Il Doctore" - veterinär Jonas Thornells - skor.
I det svenska teamet hjälps alla åt. Här putsar Alexanders hästskötare Cynthia ”Il Doctore” – veterinär Jonas Thornells – skor.
Rolf-Göran och Casall galopperar friskt runt inne på banan.
Rolf-Göran och Casall galopperar friskt runt inne på banan.
Vi väntar och väntar på att få lämna Charles de Gaulle och ta oss till tävlingsplatsen...
Vi väntar och väntar på att få lämna Charles de Gaulle och ta oss till tävlingsplatsen…
Måndagskvällen avslutades med en trevlig lagmiddag.
Måndagskvällen avslutades med en trevlig lagmiddag.