Många kvalade till Elmia

Två ur arrangörsstaben – Sylve och Lisen Bratt-Fredricson – som båda ser fram mot årets tävlingar.

Nu startar årets upplaga av Elmia Scandinavian Horse Show. Många JumpClub-ryttare finns med i startlistorna – med goda chanser på toppresultat.

Förra året var det premiär för en ny stortävling i Sverige – Elmia Scandinavian Horse Show. Tävlingen fick många lovord, och i år är den ett snäpp större med fler klasser och stora prispengar.

– Intresset har varit otroligt stort. Det är väldigt många biljetter som har sålts i förväg, så det känns jättebra, berättar Sylve som är med i arrangörsstaben.

JumpClub är också flitigt representerat i startlistorna. I de allra största klasserna, där huvudnumret blir söndagseftermiddagens Volkswagen Grand Prix, en 1.50-hoppning med 250 000 kronor i förstapris.

I fredagens kvalklass, en 1.50-hoppning bedömning A:0, finns två JumpClub-ekipage anmälda – Stina Lillje/Steyburn och Alice Tapper/Quincy. Båda ryttarna är inbjudna till tävlingen genom att vara högt placerade på senior- respektive ungdomsryttarrankningen.

Cajsa Soberon/Cornelia och Sanna Lundin/Clara Belle har också kvalat in som ungdomsryttare och de satsar i första hand på att ta sig till finalen av junior/ungdoms-Grand Prix som också avgörs på söndag. Här har även junioren Vendela Lindestam/Geena Davis ridit till sig en plats. En seger i den finalen ger 20 000 kronor.

Volkswagen Rising Star är en tävling dit ryttarna har kvalat under sommar och höst. Bland annat har två direktkval avgjorts i samband med JumpClubs tävlingar. Ett av de kvalen vanns av Kajsa Björe/Little Grace som därmed är med på Elmia, liksom klubbkamraten Frida Grinbaum och Celina.

Rebecca Milton kommer bland annat att tävla Havanna Det Stora Hoppet på Elmia. Det blir ekipagets sista start tillsammans, snart är TV-programmet färdigt och därmed kommer Havanna att hamna hos sin nya ägare. Foto: Ivan Zulueta Flores

Det är också tävlingar för 4-, 5-, 6- och 7-åriga hästar dit de har kvalat under sommar och höst. Här finns elva JumpClub-ekipage med. Rebecca Milton har inte mindre än fyra hästar med, tre 5-åringar och en 6-åring. Sandra Nilsson har två 5-åringar och en 6-åring och Stina Lillje två 6-åringar och en 7-åring. Även Malin Johansson har kvalat in sin 5-åring till Elmia.

Ellen Zelin får representera JumpClub i ponnyklasserna, som är öppna för de bästa ekipagen i varje kategori.

Här hittar du start- och resultatlistor.

Här kan du följa tävlingarna via webb-TV.

Speak Your Mind

Samarbetspartners